ESTENG
Koolituskalender
registreeru
   Ostukorv on tühi
    Facebook Skype Twitter

Seebi valmistamine

Seepe valmistatakse käsitööna külmprotsessmeetodil, mille tulemusena valmivad naha-ja keskonnasõbralikud tooted. Külmprotsessmeetodit kasutades on tagatud toote kõrge kvaliteet ja säilivad kõik seebi kasulikud omadused. Tulemuseks on nahka fantastiliselt niisutav, naturaalne seep.

Seebid valmivad 3 rasva, õli ja vaha baasil: palmirasv, kookosrasv, kakaovõi, mesilasvaha ja külmpressõlid. Seepidele lisatakse ka eeterlikke õlisid ja botaanilisi lisandeid (mesi, marjad, savi, tõrv jne.)
Baasrasvade sulamisel kui on saavutatud kindel temperatuur  lisatakse leelis (NAOH lahus), mille reaktsiooni tulemuseks ongi seep.Seep tekib õlide reageerimisel seebikiviga. Alus (seebikivi) ja hape (õlides ja rasvades sisalduvad rasvhapped) annavad soola (seebi) ja vee. Seejärel valatakse värske seebisegu vormi. Paari päeva pärast võetakse seep vormist välja ja lõigatakse parajateks tükkideks ning seejärel jääb seep umbes neljaks nädalaks järelvalmima.

Kursuse käigus tutvustame erinevaid baasõlisid mida kasutatakse seebi valmistamisel. Iga osaleja saab kaasa seebi, valmistamise juhendmaterjali ja retsepti.


 Koolitus toimub Kastani pst 10a

Juhendaja Marju Kullik